Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DRI: EPS jeste najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji - | K-013 Portal

DRI: EPS jeste najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji

eps, dri, industrijske otpadne vode

Elektroprivreda Srbije (EPS) je najveći generator industrijskih otpadnih voda u Srbiji, ponovo je saopštila Državna revizorska institucija (DRI).


Po podacima Agencije za zaštitu životne sredine, 2020. godine je ispušteno 3,6 milijardi kubika indistrijskih otpadnih voda, a od toga je EPS ispustio 3,5 milijardi kubika, odnosno više od 95 odsto, navela je DRI.


DRI tako demantuje tvrdnje EPS-a da to preduzeće nije najveći generator industrijskih otpadnih voda.

EPS se prethodno oglasio povodom nedavno objavljenog izveštaja DRI o reviziji svrsishodnosti poslovanja "Upravljanje industrijskim otpadnim vodama" u kojem je navedeno da je EPS najveći generator inustrijskih otpadnih voda.
 
Kako su utvrdili državni revizori, EPS nije izgradio postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Termoelektrane "Nikoa Tesla" (TENT B) kod Obrenovca, pa se otpadne vode ispuštaju bez prečišćavanja u Savu i rizik su po životnu sredinu.
 
U EPS-u su ocenili da "rad TENT-a B ne utiče na kvalitet Save i da je uzvodno i nizvodno od termoelektrane ekološki status te rek dobar".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.