Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela - | K-013 Portal

Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela

ugradnja solarnih panela

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će procedura za dobijanje dozvola za ugradnju solarnih panela biti pojednostavljena novim zakonima o energetskoj efikasnosti.

"Nakon izrade projekta, lokalna samouprava daje odobrenje, jer nije više potrebna građevinska dozvola. Posle instaliranja sistema, potpisuje se ugovor sa lokalnom distribucijom koji će takođe biti jednostavan, tipski", navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Zakon o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije omogućiće domaćinstvima da smanje potrošnju i troškove električne energije, ali i doprineti zdravijoj životnoj sredini i povećanju učešća energije dobijene iz obnovljivih izvora.

Ona je dodala da će država subvencionisati i ugradnju solarnih panela, a kada je reč o zameni stolarije i izolaciji, rekla je da očekuje da prvi ugovori sa građanima budu potpisani u avgustu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.