Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ekološki ustanak: Rudnika Jadar neće biti ma šta Vučić pričao - | K-013 Portal

Ekološki ustanak: Rudnika Jadar neće biti ma šta Vučić pričao

ekološki ustanak, projekat jadar, srbija, k-013

Pokret „Ekološki ustanak“ poručio je danas da rudnika „Jadar“ neće biti, ma šta govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Može Vučić da priča šta hoće! Na osnovu kog pravnoj akta će Rio Tinto dobiti dozvolu za iskopavanje? Ako je ukinut projekat Jadar, ako Srbija nije potpisala nikakav obavezujući ugovor, ako su istekle sve dozvole koje je Rio Tinto imao, na osnovu kog pravnog akta Rio Tinto, baca javnosti u lice nacrt studije o proceni uticaja na životnu sredinu“, pitao je Ekološki ustanak u saopštenju.

Od predednika Srbije Vučića, premijera Miloša Vučevića, kao i ministarke energetike Dubravke Đedović tražili su da građanima Srbije hitno odgovore na ova pitanja uz poruku da „rudnika Jadar neće biti“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Fajnenšl tajms rekao da izgleda da su „nove garancije Rio Tinta i Evropske unije spremne da odgovore na zabrinutost Srbije da li će na lokaciji Jadar biti ispunjeni neophodni ekološki standardi i najavio mogućnost otvaranja rudnika 2028. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.