Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ekološki ustanak u otvorenom pismu Vučiću: Povucite nakaradne zakone ili će Srbija stati - | K-013 Portal

Ekološki ustanak u otvorenom pismu Vučiću: Povucite nakaradne zakone ili će Srbija stati

ekoloski ustanak, aleksandar vucic, otvoreno pismo

Ekološki ustanak uputio je predsedniku države otvoreno pismo u kojem je pozvao da se "do petka povuku nakaradni i neustavni zakoni o referendumu i eksproprijaciji ili će u subotu Srbija stati".

Ekološki ustanak je pozvao Aleksandra Vučića da učini sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe, pa stoga očekuje neke odgovore kao predsednika svih građana.

"Da li znate da je Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi objavljen u službenom glasniku RS br. 111/21 od 25.11.2021. godine? Isti ne može biti objavljen ako prethodno nije potpisan od strane predsednika RS. Da li ste svesni da ste u emisiji TV pink 'Hit - twit' izjavili da bi 'imali primedbe da ste videli Zakon o referendumu'? Time ste zapravo saopštili građanima da niste pročitali zakon a potpisali ste ga", navedeno je u otvorenom pismu.

Iz Ekološkog ustanka su postavili Vučiću i pitanje da li je svestan da će "njegovi neodgovorni i autokratski postupci biti predmet krivičnog gonjenja?"

"Da li ste svesni da vam po usvajanju ovih zakona (od kojih ste, da Vas podsetimo, jedan već usvojili) predstoje ne samo blokade puteva, već opšta pobuna građana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde prouzrokovane vašom autokratskom i bahatom vlašću?", navedeno je u pismu.

Zapitali su i da li je svestan da će zajedno sa svojimi saradnicima odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.