Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Firma sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara kupila 'Beograđanku' - | K-013 Portal

Firma sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara kupila 'Beograđanku'

prodata Beograđanka

Kompanija MPP New Project d.o.o. navedena je kao kupac dela poslovnog prostora „Palate Beograd“ – zgrade koja se smatra jednim od simbola Beograda. Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, ta firma osnovana je pre samo dve nedelje, tačnije 26. avgusta.

MPP New Project d.o.o. je osnovan samo dve nedelje pre nego što će ući u vlasništvo jednog od simbola glavnog grada – “Beograđanke”, a osnivački kapital je više nego skroman – samo 100 dinara.

Ipak, ispostaviće se da se radi o ćerki firmi daleko poznatije “majke” – kompanije “Marera Properties”, koja je i potvrdila da je preko ćerke firme kupila poslovnu kulu “Beograđanke”.

“Marera Properties” ima jednog zaposlenog, a 2019. godinu završila je sa dobitkom od 26,45 miliona dinara.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kao krajnji vlasnik kompanije “Marera Properties” vodi se Vladimir Zubrilin, koji ima pasoš Malte, prenosi Nova.rs.

„Marera Propertis“, kompanija koja se bavi tržištem komercijalnih nekretnina u Srbiji, novi je vlasnik dela „Palate Beograd“, poznatije kao „Beograđanka“. U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma te kompanije dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli „Beograđanke“ i ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz zgradi. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara.

Kompanija „Marera Propertis“ se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

„Palata Beograd“ će nakon rekonstrukcije zakupcima staviti na raspolaganje atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

Pod kojim uslovima je prodata „Beograđanka“

„Marera propertis“ kupila je deo „Beograđanke“ koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

Prodati deo obuhvata više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Prodavac je kupca obavezao da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Obaveza kupca je i da ne promeni namenu zgrade jer „Beograđanka“ uživa status prethodne zaštite od 2018. a u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 2009. godine.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 miliona evra bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih, podseća RTS.

(Krstarica)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.