Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fondacija Novak Đoković Institutu za onkologiju uručila donaciju vrednu 1,7 miliona dinara - | K-013 Portal

Fondacija Novak Đoković Institutu za onkologiju uručila donaciju vrednu 1,7 miliona dinara

fondacija novak djokovic, institut za onkologiju i radiologiju

Fondacija Novak Đoković uručila je danas Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije mobilni aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina "Airinspace", donaciju vrednu 1,7 miliona dinara.

Fondacija je i Klinici za neurohirurgiju KCS donirala šest špric pumpi "Codan argus", koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije, a vrednost donacije je 1.035.513 dinara, navodi se u saopštenju.

Na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

Do sada su uručena 12 respiratora i 54 kliničkih monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno pet neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi.

Fondacija je donirala i pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.