Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Frilenseri: Ministar finansija neobavešten - | K-013 Portal

Frilenseri: Ministar finansija neobavešten

frilenseri, sinisa mali, ministar finansija

Frilenseri organizovani u grupi Radnici na internetu danas su, povodom najave da moraju plaćati porez za svoje prihode iz inostranstva, pozvali ministra finansija Sinišu Malog i Vladu da ne primenjuju selektivno zakon naplaćujući porez samo od pojedinih grupa koje su i ovako pogođene korona krizom.

Najveći dužnici u državi bezbrižno ne uplaćuju porez godinama, dok frilensere koji su u zemlji ostali i pored neregulisanog statusa, država, čini nam se, nema nameru da zadrži, navodi se u saopštenju Radnika na internetu.

Ministar finansija Siniša Mali, podsećaju u saopštenju, danas je izjavio da radnici na Internetu koji su primili prihod iz inostranstva moraju platiti porez i doprinose na taj prihod, a da će eventualne izmene zakona i propisa nastupiti kasnije.

Pozdravljamo poziv ministra da se sedne za sto i razgovara o budućim rešenjima, ali potrebno je razgovarati o aktuelnim problemima koje je izazvao nedavni poziv Poreske uprave na samoinicijativno prijavljivanje i izvršavanje poreskih obaveza građana koji prihoduju od stranih poslodavaca, navedeno je u saopštenju.

Poziv je, podsećaju, prvo objavljen na Fejsbuku, a potom i na zvaničnom vebsajtu, navodi se u saopštenju.

Radnici na internetu naglašavaju kako "javnosti treba skrenuti pažnju na to da ministar finansija u svojim izjavama pokazuje potpunu neobaveštenost".

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS