Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fuks: Redovno dobijamo anonimne poruke antisemitske sadržine - | K-013 Portal

Fuks: Redovno dobijamo anonimne poruke antisemitske sadržine

aron fuks, jevrejska opstina beograd

Novi predsednik Jevrejske opštine Beograd (JOB) Aron Fuks rekao je danas da Jevrejima u Srbiji ne preti institucionalna opasnost, već da pretnje dolaze od pojedinaca ili manjih grupa.

„Redovno dobijamo anonimne poruke antisemitske sadržine, o čemu obaveštavamo nadležne organe“, rekao je Fuks za današnju Politiku.

Prema njegovim rečima, postoji i latentna opasnost od grupa kojima Jevreji nisu direktna meta i istakao primer pretnji članu republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Predragu Konu, koji je prema njegovim rečima, istaknuti član te zajednice.

„Moje mišljenje je da su antisemitske poruke imale za cilj da doktora Kona povrede na ličnom nivou, ali meta može biti promenjena, a poruke će ostati. Nema opravdanja za napad na doktora Kona i bez antisemitskih poruka, ali nam karakter takvih poruka nalaže da budemo na oprezu“, kazao je Fuks.

Kada je u pitanju rad JOB-a, Fuks je istakao da im predstoji obnova aktivnosti koje su u prethodnom periodu bile na nižem nivou, kao i da im je zadatak da ponovo privuku ljude koji su se u odredjenoj meri udaljili.

„Želimo da fokus naše i budućih uprava bude kreativnost u sadržajima, a da infrastruktura bude podrazumevana kategorija. Naša obaveza prema predratnim generacijama je da obnovimo objekte koje koristi JOB. To su zgrada JOB, sinagoge, Oneg Šabata (bivši Reks) i jevrejsko groblje“, istakao je Fuks.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.