Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gorivo pojeftinilo: Ovo su nove cene za narednih nedelju dana - | K-013 Portal

Gorivo pojeftinilo: Ovo su nove cene za narednih nedelju dana

gorivo, cena goriva, srbija

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 205 dinara, dok će benzin koštati 175 dinara, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Benzin je na pumpama do danas koštao 178 dinara, a cena dizela bila je 209 dinara. Dakle, dizel je jeftiniji četiri dinara, a benzin tri.
 
Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. 
 
Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara. Prošlog petka se prvi put posle dva meseca, od 23. septembra, dogodilo da su obe vrste goriva krenule u rikverc.
 
Vlada Srbije je inače prošle nedelje produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela.
 
Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i
gasna ulja za 10 odsto.
 
"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.