Građani Srbije prošle godine 10 miliona puta manje odlazili na šaltere
reforma javne uprave

Građani Srbije prošle godine 10 miliona puta manje odlazili na šaltere
montekristo 0507


 „Samo u prošloj godini građani su 10 miliona puta manje morali da odlaze na šaltere, jer institucije javne uprave sada razmenjuju podatke iz službenih evidencija, što dokazuje da smo napravili značajne pomake u sferi pružanja usluga građanima i privredi“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović na ovogodišnjem virtuelnom Političkom dijalogu na visokom nivou u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA).

Osvrnuvši se na dosadašnje rezultate u okviru reforme javne uprave, Obradović je naglasila da je napredak u oblasti digitalizacije i razvoja elektronske uprave doprineo tome da Srbija ima brz i efikasan odgovor na krizu izazvanu pandemijom korona virusa. 

„Uprkos izazovima, rezultati postoje, čemu svedoči i činjenica da je Srbija dobitnik najvećeg broja priznanja koja su u 2020. godini dodeljena u regionu Zapadnog Balkana od strane ReSPA-e i SIGMA-e za oblast reforme javne uprave“, istakla je ministarka.

Prema njenim rečima, Srbija ulaže velike napore kako bi reformisala svoju javnu upravu i uskladila je sa evropskim standardima, sa krajnjim ciljem da je učini efikasnijom, transparentnijom i po meri svih građana i privrede.

 „Jedan od važnih izazova za budućnost jeste puna primena nove Strategije RJU, a od velikog značaja biće dalja regionalna saradnja, pre svega kroz međusobnu razmenu iskustava i znanja“, zaključila je Obradović, naglasivši da aktuelna Vlada i MDULS pozdravljaju napore koje ReSPA čini kako bi Srbiji pružila podršku u njenim reformskim aktivnostima.

U ovogodišnjem Političkom dijalogu na visokom nivou učestvovali su i ministri zaduženi za javnu upravu u Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji, kao i najviši predstavnici Evropske komisije za Zapadni Balkan. Skup je organizovan sa ciljem zajedničke analize ostvarenih rezultata i definisanja strateškog pravca razvoja reforme javne uprave u narednih godinu dana.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble