Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Indijci ostali zarobljeni na aerodromu nakon iznenadne promene protokola za ulazak u Srbiju - | K-013 Portal

Indijci ostali zarobljeni na aerodromu nakon iznenadne promene protokola za ulazak u Srbiju

indijci zarobljeni na aerodromu

Nekoliko stotina indijskih državljana ostalo je zaglavljeno na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, pošto su pre nekoliko dana promenjeni uslovi za ulazak turista iz Indije u Srbiju.

Između 100 i 200 gostiju iz Indije u beogradskoj vazdušnoj luci dočekalo je iznenađenje - sedam dana obaveznog karantina, piše Blic.

To su saznali tek po dolasku, pa su ostali zaglavljeni na terminalu.

Indijci su do pre dva dana samo sa negativnim PCR testom, kao i svi ostali strani državljani mogli da uđu u našu zemlju. Oni su kod nas ostajali uglavnom 14 dana i onda nastavljali put dalje. Srbiju su birali jer im nije potrebna viza, a kako se naša zemlja nalazi na zelenoj listi, odatle su mogli da nastave bez problema ka željenim destinacijama, pre svega Emiratima, SAD i Kanadi.

Najviše njih odlazilo je na Bliski istok, gde uglavnom rade, a za to je uslov boravak u zelenoj kovid zoni dve nedelje. Međutim, u petak je, na osnovu preporuke Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Batut" uveden nov protokol za državljane koji dolaze iz Inidije, a stupio je na snagu u ponedeljak, 12. jula.

Osim PCR testa koji nije stariji od 48 sati, sada je neophodan još jedan test po dolasku, zatim sedam dana karantina u kućnim uslovima, pa još jedan PCR. Troškove karantina i testova u Srbiji snose sami putnici.

O novom protokolu putnici iz Indije nisu bili blagovremeno informisani i to su saznali tek kada su stigli u Beograd, piše Blic. Osim testova, ovi strani državljani moraju posedovati i imejl dobijen nakon prijave korišćenjem sajta www.zdravlje.gov.rs i izjavu o saglasnosti o prihvatanju mere karantina (bez napuštanja hotelske sobe/smeštaja).

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Blica.

(Blic)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS