Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Industrijska proizvodnja opala, rudarstvo jedino u porastu - | K-013 Portal

Industrijska proizvodnja opala, rudarstvo jedino u porastu

srbija, industrijska proizvodnja

Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu ove godine manja je za 1,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u odnosu na prosek 2021. godine manja je za 2,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Industrijska proizvodnja u periodu januar – jul ove godine, veća je za 2,7 odsto, u odnosu na isti period lane, prenosi Nova ekonomija.

Posmatrano po sektorima, u julu ove godine, u odnosu na isti mesec 2021. godine, sektor snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija zabeležio je pad od 5,6 odsto, prerađivačka industrija, takođe je u padu 3,4 odsto, dok je rudarstvo ostvarilo rast od 22,5 odsto.

Najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u julu ove godine godine, u odnosu na jul 2021. godine, imale su delatnosti: proizvodnja osnovnih metala, proizvodnja električne energije, proizvoda od gume i plastike, zatim hemikalija i hemijskih proizvoda i proizvodnja metalnih proizvoda, osim mašina, saopštio je RZS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.