Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Đinđić: Reva ipak „na udaru" u sredu - | K-013 Portal

Ivana Đinđić: Reva ipak „na udaru" u sredu

bara reva, ivana djindjic, demokratska stranka, ds

„I nakon višednevnih protesta za odbranu Reve, sutra će se na sednici Skupštine grada Beograda usvajati Predlog lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda, kojim je predviđeno da se odlaganje i tretman građevinskog otpada vrši upravo na Revi.

Izgleda da je vlast opet ponizila građane kada je nakon protesta obećala da će Reva ipak biti zaštićena, verujući da građani neće saznati za plan dok ne bude prekasno," upozorila je Ivana Đinđić, potpredsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd.

Kako Strateška procena uticaja lokalnog Plana upravljanja otpadom grada Beograda 2021 – 2030. godine predviđa da se za odlaganje otpada koriste samo one lokacije koje su već korišćene za te namene i do određene mere degradirane, jasno je da su nedavni pokušaji da se Reva koristi za odlaganje građevinskog otpada samo još jedna u nizu obmana vladajuće političke stranke sa ciljem da se zakoni barem zaobiđu, ako ne i zloupotrebe.

„Mi danas branimo Revu ali i pravo građana da donose odluke, podsećamo na obavezu onih koji su na vlasti da rade u interesu svih nas i poštuju zakone. Demokratska stranka insistira na tome da inspekcijske službe obave svoj posao i otkriju kome pripada odgovornost za zagađenje područja Reve, da se procesuiraju odgovorni i da se propišu jasno definisani uslovi i kriterijumi za lokacije novih deponija  u Beogradu i celoj Srbiji," zaključuje Ivana Đinđić.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.