Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivanjičani i dalje bez vode, u toku sanacija kvara na cevovodu - | K-013 Portal

Ivanjičani i dalje bez vode, u toku sanacija kvara na cevovodu

Ivanjica, voda, kvar na cevovodu

Tokom poplava na teritoriji opštine Ivanjica oštećen je i magistralni cevovod zbog čega građani danima nemaju vodu, a predsednik te opštine Zoran Lazović kaže da je sanacija kvarova u toku i da se očekuje da će biti završena u naredna dva do tri dana.

Oko 17.000 građana koji žive u užem području Ivanjice trenutno je bez vode, rekao je Lazović za Tanjug i dodao da su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Naveo je da je omogućeno vodosnadbevanje građana iz rezervoara na Maliču, nedaleko od Ivanjice, kao i iz cisterni.

"Cisterne sve vreme kruže, imamo punktove po gradu gde se građani uredno snabdevaju tehničkom i vodom za piće, ali naravno da to ne može zameniti redovno snabdevanje gradskom vodom", rekao je Lazović.

Naveo je da su u veoma teškoj situaciji i dodao da im je u pomoć pritekla i Vojska Srbije, kako bi što pre otklonili kvarove i regulisali vodosnadbevanje.

"Naša želja je da to rešimo u naredna dva do tri dana najkasnije, a ako bude i pre toga bićemo prezadovoljni", rekao je Lazović.

Podsetio je da su, osim magistralnog cevovoda, tokom poplava u ivanjičkom kraju oštećene kuće, putevi, mostovi..

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.