Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jelena Zorić i Jugoslav Ćosić otišli sa N1 - | K-013 Portal

Jelena Zorić i Jugoslav Ćosić otišli sa N1

jelena zoric napustila n1, jugoslav cosic napustio n1

Za svega nekoliko dana televiziju N1 napustili su direktor vesti Jugoslav Ćosić i nagrađivana novinarka Jelena Zorić.

Zorić nije želela da potvrdi, ali je Cenzolovka iz više izvora saznala vest o njenom odlasku.



Ranije danas N1 je objavio da Jugoslav Ćosić nije više direktor vesti N1 i da je na njegovo mesto imenovan Igor Božić, koji je od osnivanja bio na poziciji izvršnog producenta ove medijske kuće.

U izjavi za Cenzolovku Božić kaže da nije bilo sukoba oko uređivačke politike, i da promene neće uticati na program N1, što je, kako smatra, najvažnije od svega.

"Nastavljamo tamo gde smo stali", zaključuje Božić.

Jugoslav Ćosić nije odgovorio na pozive i pitanja Cenzolovke o razlozima odlaska sa televizije, čiji je direktor bio od 2014. godine, ali se oglasio na Tviteru.

Vest o smeni u vrhu N1 saopštilo je rukovodstvo Adria News. Jugoslava Ćosića je na svom Tviter nalogu objavio da je u ponedeljak dao ostavku na sve funkcije, kao i otkaz.

"Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku", napisao je Ćosić, ostavljajući na ovaj način prostor za različite interpretacije ove za širu javnost važne i iznenadne promene.

Novinari i urednici N1 sa kojima je Cenzolovka nezvanično razgovarala nemaju jasno obrazloženje zbog čega je došlo do ovakvih promena. Naši izvori navode da su ove odluke za njih iznenandne, te da nisu videli nikakvo obrazloženje ovakvih poteza.

Dodaju da je Jelena Zorić poslala u ponedeljak, 17. maja, imejl rukovodstvu i kolegama, ne navodeći razloge za otkaz.

Za sada nema dovoljno informacija o tome zašto je došlo do ovako ozbiljnih potresa na N1.

Nije jasno ni da li sa ostavkama imaju veze i trzavice koje su počele sa pojavom Euronewsa, televizije u vlasništvu Telekoma, koja nudi velike plate novinarima i urednicima. Nekoliko novinara N1 je već prešlo na novu televiziju.

Opširnije na sajtu Cenzolovke.

(Cenzolovka)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS