Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Junajted grupa traži odobrenje za kupovinu lista Danas - | K-013 Portal

Junajted grupa traži odobrenje za kupovinu lista Danas

united grupa, list danas

Junajted grupa je podnela prijavu koncentracije na tržištu kako bi joj se odobrila kupovina privrednog društva "Dan Graf d.o.o", izdavača beogradskog lista Danas.

To je u Komisiji za zaštitu konkurencije potvrdjeno Udruženju novinara Srbije (UNS) koje je danas saopštilo da je taj postupak u toku.

Da bi Junajted grupa postala vlasnik "Dan Grafa", neophodno je po Zakonu o zaštiti konkurencije da prijavi koncentraciju na tržištu, kaže se u saopštenju Udruženja.

"Koncentracije učesnika na tržištu su dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Republike Srbije ili njegovom delu, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja", stoji u tom zakonu.

Preuzimanje lista Danas najavili su provladini mediji, ali i u više navrata u javnim nastupima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naveo je UNS.

Junajted grupa u većinskom je vlasništvu međunarodne investicione kompanije BC Partners. Investicioni fond KKR, koji je bio raniji većinski vlasnik, kao i menadžment Junajted grupe zadržali su, kako je N1 objavio 2019. godine, "značajan manjinski udeo". Predsednik Upravnog odbora Junajted grupe i njen osnivač je Dragan Šolak.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media, stoji na sajtu N1.

Nedavno je United Media pokrenula produkciju informativnog programa Newsmax Adria, koji se emituje na Novoj S. Tada je najavljeno da će United Media u saradnji s Newsmax TV pokrenuti televiziju Newsmax Adria koja će ove godine početi da emituje program.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.