Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Justin imenovan za episkopa hvostanskog - | K-013 Portal

Justin imenovan za episkopa hvostanskog

spc, srpska pravoslavna crkva, justin episkop hvostanski

Patrijarh srpski Porfirije načalstovovao je danas u starom Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu svečanim činom narečenja arhimandrita Justina (Jeremića) za episkopa hvostanskog, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pored patrijarha Porfirija, u činu narečenja su učestvovali arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan i gospoda episkopi, britansko-skandinavski Dositej, vranjski Pahomije, šumadijski Jovan, zvorničko-tuzlanski Fotije, mileševski Atanasije, niški Arsenije, dalmatinski Nikodim, osečko-poljski i baranjski Heruvim.

U svečanosti narečenja učestvovali su i episkop valjevski Isihije, moravički Antonije, remezijanski Stefan, toplički Jerotej, stobijski David i umirovljeni kanadski Georgije.

''Pred prisutnim sabranjem Svete Crkve arhimandrit Justin je prihvatio volju i odluku Svetog arhijerejskog sabora koji ga je na ovogodišnjem zasedanju izabrao za Episkopa hvostanskog, vikara Patrijarha srpskog. Narečeni Episkop je zatim načalstvovao večernjom službom'', navodi se u saopštenju SPC.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS