Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Katastar nepokretnosti od 2020. na digitalnim planovima - | K-013 Portal

Katastar nepokretnosti od 2020. na digitalnim planovima

Katastar nepokretnosti od 2020. na digitalnim planovima

S prvim danom Nove godine počela je da se primenjuje odluka o prestanku korišćenja analognih katastarskih planova i održavanje katastra nepokretnosti ubuduće će se obavljati na digitalnim katastarskim planovima.

Iz Republičkog geodetskog zavoda saopšteno je da je donošenjem odluke o prestanku korišćenja katastarskih planova u papirnom obliku napravljen veliki iskorak u odnosu na dosadašnju decenijsku praksu održavanja katastra nepokretnosti i primenu metodologije analognih sistema.

Primenom Odluke obezbediće se puna podrška uspostavljanju Integrisanog sistema katastra nepokretnosti (ISKN) – koji podržava isključivo digitalne formate.

ISKN se razvija u okviru Projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, koji ima za cilj da uspostavi efikasan, transparentan, dostupan i pouzdan sistem za upravljanje nepokretnostima.

Na ovaj način Republički geodetski zavod će odgovoriti svim zahtevima građana za pouzdanim registrom nepokretnosti i podržati napore Vlade Srbije u pravcu razvoja digitalne uprave, a naročito će doprineti uspešnoj realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.