Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kljajić: Ekonomska kriza biće dramatičnija od svih drugih, imaće posledice po svakog od nas - | K-013 Portal

Kljajić: Ekonomska kriza biće dramatičnija od svih drugih, imaće posledice po svakog od nas

ekonomska kriza, srbija

Profesor Fakulteta političkih nauka Veselin Kljajić izjavio je da se boji da dolaze meseci, a možda čak i godine u kojima će ekonomska kriza biti dramatičnija od svih drugih.

On je za N1 rekao i da je mladima svega dosta i da nije tačno da su apatični, ali da je u razgovoru sa njima uvideo da jako dobro poznaju situaciju u svetu, ali da odbijaju da učestvuju u tome jer predugo traje i iscrpljuće je.

"Ekonomska kriza koja galop još uvek nije započela, a biće galopirajuća imaće mnogo veće posledice po svakog od nas nego ove visoke teme i međunarodni odnosi, iako će ona biti posledica svega ovoga, to je potpuno očigledno", kaže Kljajić.

Kljajić je komentarisao i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i ukazao na činjenicu da se Šolc i Vučić "jako dobro poznaju" i da je Šolc "čovek iz senke Angele Merkel".

On je istakao da je bilo za očekivati da će se pritisak vezan za pregovore o Kosovu nastaviti i da je situacija u Berlinu iskorišćena za pregovore o Kosovu - da se pozovu sve strane, da na tu bude i Lajčak. Kljajić dodaje da ga je malo iznenadio Vučić.

"Čini mi se da je bio nešto tvrđi nego što sam očekivao, držao se onoga što je govorio i za unutrašnje-političke protrebe", rekao je profesor i dodao da je akcenat Vučićeve priče bio na tome da će biti faktor mira i stabilnosti u regionu.

"Pretpostavljam da sledi period ublažavanje narativa, koji nije proruski ni antizapadni kao priprema terena za donošenje teških odluka. Nisam siguran da će to biti klasične sankcije", kaže Kljajić.

Kljajić je rekao i da pridruživanje Srbije EU nije ni na vidiku, te da je istina da je Šolc jedan od ljudi koji sve vreme zagovara evropski put Srbije i čovek koji otvara vrata. "S druge strane istina je da je tu Makron koji je kočničar", kaže sagovornik N1.

On smatra da zato za politiku "štapa i šargarepe" ta šargarepa u ovom trenutku nije baš tako velika, pošto smo bili svedoci da nismo otvorili ni poglavlje 31. Teško je, kako dodaje, poverovati i da će u javnom mnjenju u Srbiji rasti u ovom periodu i procenat onih koji su za pridruživanje EU. "Naprotiv, mislim da će se trend pada nastaviti", rekao je Kljajić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.