Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ko uđe u Srbiju dobije zdravstveno uputstvo - | K-013 Portal

Ko uđe u Srbiju dobije zdravstveno uputstvo

Granični prelaz, upustvo, zdravstvena brošura

Putnici koji stižu u Srbiju na graničnim prelazima dobijaju zdravstvena uputstva o koronavirusu. U tim brošurama je navedeno koji simptomi ukazuju na bolest, kako treba da se ponašaju, na koje brojeve telefona mogu da se jave ukoliko osete neke promene.

Zdravstvene brošure dele se jer je epidemiološka situacija u zemljama u okruženju u ovom momentu nepovoljnija nego u Srbiji.

Držani sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kaže da su ista uputstva deljena i u prvom piku, da su se odlučili na taj korak jer je sada Srbija u najstabilnijem epidemiološkom statusu u odnosu na zemlje okruženja.

"Uputstva sadrže sve podatke koji su neophodni za građane koji se vraćaju u zemlju - koje su manifestacije bolesti, koje su simptiomi na osnovu kojih treba da se jave u kovid ambulantu, na koje brojeve telefona mogu da se informišu i da urade testiranja", pojasnio je Vekić za Pink.

On je naveo da je epidemiološka situacija u Srbiji, što se tiče virusa korona, stabilna, da je juče na 8. 646 testiranih bilo 106 pozitrivnih, ali da ne sme biti opuštanja.

"Virus je oko nas i dalje smo izloženi njegovom uticaju i svaka nepažnja i nepoštovanje propisanih mera će ugroziti naše zdravlje, ali zdravlje naših članova porodice i radnog okruženja", rekao je Vekić.

Neophodna je i dalje jaka disciplina jer, kako je rekao, svaka nepažnja može na dnevnom nivou da podigne nivo novoobolelih.

Apelovao je da se poštuju preporučene mere - nošenje maski, distanca i higijena ruku i prostora.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS