Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kompanija Rio Tinto tvrdi da projekat Jadar može da bude bezbedan - | K-013 Portal

Kompanija Rio Tinto tvrdi da projekat Jadar može da bude bezbedan

rio tinto, projekat jadar, srbija, k-013

Kompanija Rio Tinto saopštila je danas da studija procene uticaja na životnu sredinu, koje su realizovali nezavisni stručnjaci, pokazuje da se projekat Jadar može razviti na bezbedan način i u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine, Republike Srbije i EU.

„Kompanija Rio Tinto prisutna je u Srbiji od 2001. godine. Na osnovu sprovedenih studija i istraživanja smatramo da Projekat Jadar ima potencijal da postane resurs svetske klase koji bi mogao da deluje kao pokretač razvoja zaokruženog lanca za proizvodnju električnih vozila u Srbiji“, navela je kompanija u saopštenju prosleđenom medijima.

Dodali su da podržavaju dalju diskusiju i javni dijalog zasnovan na činjenicama koji uključuje sve relevantne stručnjake i zainteresovane strane iz lokalne zajednice i institucija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Fajnenšl tajms rekao da izgleda da su „nove garancije Rio Tinta i Evropske unije spremne da odgovore na zabrinutost Srbije da li će na lokaciji Jadar biti ispunjeni neophodni ekološki standardi i najavio mogućnost otvaranja rudnika 2028. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.