Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kon: Zaključavanje bi bilo teža opcija za Srbiju - | K-013 Portal

Kon: Zaključavanje bi bilo teža opcija za Srbiju

predrag kon, krizni stab, epidemioloske mere

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da bi dugotrajno zaključavanje bila "teža opcija" za Srbiju i da su donesene mere "rešenje za sada".

"Zatvaranja su neophodna, ali ne sme sve da se svede na njih, jer se onda vrtimo u krug. Dugotrajno zaključavanje bi bilo teža opcija", kazao je Kon i dodao da gradjani Srbije moraju da nastave da se vakcinišu.

"Vakcinisani gradjani povećavaju barijeru imunuteta, tako treba da nastavimo, jer je vakcinacija jedini put", napomenuo je on.

Upitan da li su postojala neslaganja sa političkim delom Kriznog štaba, Kon je rekao da je na sednici bilo "razmene mišljenja".

"Šta je bilo na sednici, to ostavljam za taj dogadjaj bila je razmena mišljenja, a rezultat toga su ove mere, nastavićemo dalje da razgovaramo", kazao je on.

Krizni štab doneo je danas odluku da će za vikend od subote u 12.00 do ponedeljka u 6.00 biti zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane, a srednje škole od ponedeljka će preći na onlajn nastavu.

Sledeća sednica Kriznog štaba zakazana je za utorak.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.