Konvar kupio fabriku lekova Jugoremedija za 3,1 miliona evra
jugoremedija, konvar, privatizacija

Konvar kupio fabriku lekova Jugoremedija za 3,1 miliona evra
montekristo 0507


Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering Konvar iz Beograda novi je vlasnik zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija, piše Danas. Kako se navodi, Konvar je Jugoremediju kupio od Investicionog fonda APS, tačnije firme Project one, koja je prošle jeseni kupila fabriku lekova za 3,1 mil EUR.

Project one je u međuvremenu oglasio prodaju Jugoremedije za 5,5 mil EUR i bilo je više zainteresovanih ulagača, među njima i novosadska firma Union medik koja je jedno vreme iznajmljivala ovaj pogon i tu proizvodila lekove, piše eKapija.

Podaci o novom vlasniku registrovani su u APR-u, a izmene Statuta evidentirane su 14. juna, dok je preuzimanje fabrike nedavno počelo.

Prema saznanjima medija, u toku je raščišćavanje fabričkog kruga u Zrenjaninu i priprema pogona. Na pitanja o daljim planovima u firmi Konvar još nisu imali komentar, dok je stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić rekao da su počeli ozbiljni radovi na pripremi fabrike.

- Ne koristim više kanceariju u Jugoremediji, ali ima još uvek stečajnih obaveza. U toku su dve parnice, sa dvostrano teretnim ugovorima vrednosti preko 200 miliona dinara. To su obaveze stečajne mase, iz koje bi trebalo i zaposleni da se namire - kazao je Savić za Danas.

Stečaj u zrenjaninskoj Jugoremediji uveden je u decembru 2012. godine a bankrotstvo proglašeno u novembru 2016. godine. Organizovano je 14 prodaja.

Odbor poverilaca je tokom 2017. i 2019. godine dao saglasnost da se prodaja stečajnog dužnika kao pravnog lica obavi metodom neposredne pogodbe. Tek u avgustu 2020. godine Jugoremedija je dobila novog vlasnika, kada je fabriku kupio investicioni fond za 364,5 miliona dinara i pobedio u nadmetanju.

Kupljena je kao stečajni dužnik i kao pravno lice, nakon čega je Privredni sud u Zrejaninu obustavio stečajni postupak.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble