Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj - | K-013 Portal

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj

poginuo saban saulic

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić (67) preminuo je u bolnici u Nemačkoj nakon teške saobraćajne nesreće, uprkos borbi lekara za njegov život.

Šaulić je u subotu uveče imao nastup u klubu u Bilefeldu, na severoistoku Nemačke. Nesreća se dogodila u nedelju ujutro, kada je Šaulić pošao na aerodrom. Automobilom je upravljao njegov vozač, a u kolima se nalazio još i Šaulićev kum, koji je povređen. Nemački portal "NW" preneo je da se oko šest sati ujutru dogodio udes na autoputu A2 u smeru ka Dortmundu, u kojem je jedna osoba poginula, a još tri su povređene. U nesreći su učestvovala dva vozila, a na fotografijama na nemačkim portalima vidi se da je jednom uništen prednji, a drugom zadnji deo. Povređene su vatrogasci morali da vade iz vozila, zbog čega je obustavljen saobraćaj na nekoliko sati.


 
Isti portal piše da je nesreću izazvao pijani vozač bez dozvole, koji je svojom "mazdom" otpozadi udario u "seat ibicu" u kojoj su se nalazila trojica muškaraca. Autoput između Dortmunda i Bilefelda je bio blokiran pet sati.

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent. U toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike" Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece. Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine. Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je pedeset godina karijere.

Autor: Mondo, RTS, B92



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.