Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krizni štab odlučio: Za vikend zatvoreno skoro sve, onlajn prelaze i stariji osnovci - | K-013 Portal

Krizni štab odlučio: Za vikend zatvoreno skoro sve, onlajn prelaze i stariji osnovci

krizni stab mere, krizni stab najnovije mere

Za vikend na celoj teritoriji Srbije sve se zatvara osim objekata za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Sve manifestacije za vikend su suspendovane. Odluka je medicinskog dela Kriznog štaba.

Sledeće nedelje nastava u srednjoj školi nastavlja se onlajn, a na onlajan nastavu se prebacuju učenici starijih razreda u osnovnim školama.

Po analizi Kriznog štaba epidemiološka situacija je vanredna i izvesno je da će broj obolelih rasti.

Do sada je revakcinisano 700.000 građana, a vakcinacija će biti nastavljena i tokom vikenda.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je istakao da ceo svet trenutno bije bitku sa korona virusom i da ukoliko želimo da se vratimo životu pre virusa neophodno je da se što veći broj građana vakciniše.

Gojković je poručio da, ako se pandemija otegne u nedogled, virus će sve više mutirati, i sve što je do sada ceo svet uradio sa vakcinacijom i antitelima će biti bačeno u vodu.

Gojković je rekao da epidemiološki deo Štaba očekuje da broj obolelih u Srbiji raste, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je, prema njegovim rečima, posledica vakcinacije i poštovanje mera najvećeg broja ljudi.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.