Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krizni štab uveo vanrednu situaciju u Kragujevcu - | K-013 Portal

Krizni štab uveo vanrednu situaciju u Kragujevcu

Kragujevac, vanredna situacija, korona virus, kovid 19, krizni štab

Krizni štab u Kragujevcu odlučio je da se uvede vanredna situacija u tom gradu, kao mera za suzbijanje daljeg širenja koronavirusa.

"Kragujevački krizni štab je odlučio da se u našem gradu uvede vanrednu situaciju i da nadležnom ministarstvu predloži mere koje bi trebalo da budu realizovane u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, rekao je komadant štaba i gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

On je novinarima posle sednice Kriznog štaba, rekao da će u toku dana biti poznato koje će tačno mere biti preduzete.

Tokom dana u Kragujevcu je zasedao gradski krizni štab, a očekivala se odluka da li će u Šumadiji biti uvedeno vanredna situacija ili će biti pooštrene mere.

U drugom slučaju, to bi značilo skraćivanje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata i obavezno nošenje maski i rukavica u zatvorenim prostorijama i svim javnim institucijama.

Jutros do dva sata registrovano je 50 novozaraženih u Kragujevcu, potvrdio je ranije danas dr Dragan Vasiljević, direktor Instituta javnog zdravlja u Kragujevcu.

U Kragujevcu je do sada registrovano ukupno 197 zaraženih, u Aranđelovcu 23, Rači 14, u Topoli i Kniću devet, Batočini osam, Lapovu dva pacijenta.

U Kliničkom centru u Kragujevcu su 52 pacijenta, a osmoro je na respiratoru.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.