Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krkobabić: Iznos penzija treba da prati rast zarada - | K-013 Portal

Krkobabić: Iznos penzija treba da prati rast zarada

milan krkobabic

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić ponovo je danas zatražio da rast zarada u javnom sektoru bude praćen povećanjem iznosa penzija.

On je u Kragujevcu, gde se sastao sa predstavnicima gradskih i opštinskih rukovodstava PUPS u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu, rekao da je "univerzalni princip solidarnosti" imperativ za PUPS.

"To znači redovne i sigurne zarade, ali zarade koje omogućavaju pristojan život, to znači redovne i sigurne penzije, ali penzije koje omogućavaju pristojan život. Pozdravljamo rast zarada, ali tražimo da penzije ne gube trku za njima. Isto tako to znači da naši domaćini mogu da žive pristojno od onoga što proizvedu na svojim imanjima", naveo je Krkobabić a preneo PUPS.

Krkobabić, koji je i ministar za brigu o selu, rekao je i da inicijativa o garantovanim penzijama podrazumeva definisanje specijalnog vida socijalnog davanja, namenjenog gradjanima starijim od 65 godina, medju kojima je naročito mnogo žena na selu, a koji nemaju ni penziju ni druge izvore prihoda.

"To davanje imaće utemeljenje u budžetu Srbije, nezavisno od PIO fonda. Realizaciji tog predloga treba da predhodi valjano uradjen posao izrade socijalnih karata, koje bi omogućile pravi uvid u stvarni socijalno-ekonomski status kako pojedinca, tako i čitave porodice", rekao je Krkobabić u Kragujevcu tokom posete karavana PUPS u okviru kampanje "Srbijo, i ovo je Srbija".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.