Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krkobabić: Uskoro konkurs za dodelu 500 praznih kuća poljoprivrednicima i stručnjacima - | K-013 Portal

Krkobabić: Uskoro konkurs za dodelu 500 praznih kuća poljoprivrednicima i stručnjacima

milan krkobabic

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić rekao je danas da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu prvih 500 praznih kuća mladim poljoprivrednicima i stručnjacima.

On je, gostujući na Hepi televiziji, rekao da je reč o novom programu podele praznih kuća sa okućnicom.

"Ovo je početak velikog posla. Uskoro idemo sa konkursom za dodelu prvih 500 kuća sa okućnicom u selima Srbije, a cilj nam je zajednički, da u Srbiji bude što manje praznih kuća", rekao je Krkobabić.

Dodao je da ih je prema procenama oko 150.000, a da će biti dodeljene pre svega mladim poljoprivrednicima koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale.

Kuće će, prema njegovim rečima moći da dobiju i mladi stručnjaci iz različitih oblasti: agronomi, tehnolozi, veterinari, lekari i drugi čije prisustvo i rad mogu da doprinesu razvoju sela.

"Šansu da konkurišu imaće i svi oni koji žele da se sa porodicama iz grada presele, žive i rade u selima Srbije", rekao je Krkobabić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.