Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lekarska komora: Pokrenuti postupci pred sudovima časti zbog Ivermektina - | K-013 Portal

Lekarska komora: Pokrenuti postupci pred sudovima časti zbog Ivermektina

lekarska komora, sud casti, ivermektin

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti, pokrenula postupke pred sudovima časti LKS protiv 18 lekara.

Postupci su pokrenut zbog sumnje da su savetovali i lečili pacijente od kovida-19 lekom "Ivermektin".

Nakon okončanja postupka, javnost će biti obaveštena o donetoj presudi, objavljeno je na sajtu Lekarske komore Srbije.

Lekarska komora Srbije još jednom apeluje na građane da zdravstvene usluge i savete traže isključivo u registrovanim državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, navodi se u saopštenju.



Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dr Radmilo Janković naveo je da je problematično to što oni koji se zanimaju za lek "Ivermektin" negiraju potrebu za vakcinacijom i poštovanjem bilo kakvih mera i ističe da, ako se taj trend nastavi, za četiri meseca ćemo imati milion novozaraženih virusom korona.

Navodeći da je "Ivermektin" lek koji je ušao u žižu interesovanja još pre nekoliko meseci, Janković je ukazao na to da postoje studije koje su pokazale njegov ograničen, jako mali benefit u lečenju kovid pacijenata.

"Ali, svakako se nije pokazalo da smanjuje smrtnost", poručio je.

Istakao je i da postoje ljudi koji ga piju više nedelja, pa i meseci, kao i da to nije dobro.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.