Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ljajić: Osiguravajuće kuće počele da izdaju polise agencijama - | K-013 Portal

Ljajić: Osiguravajuće kuće počele da izdaju polise agencijama

turističke agencije, licence

Odlazeći ministar Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da su osiguravajuće kuće juče počele da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama, čime se stvaraju uslovi za njihov dalji nesmetan rad.

"Izdavanjem prvih polisa odblokirana je procedura za izdavanje licenci turističkim agencijama. Osiguravajuće kuće će na osnovu bilansa poslovanja i procene rizika za svaku pojedinačnu agenciju, nastaviti ovaj proces, ali je to sada stvar poslovnog odnosa između osiguravača i organizatora putovanja", naveo je Ljajić.

On je dodao i da je na snagu stupio novi Pravilnik o garancijama putovanja. On je otvorio mogućnost da ubuduće i bankarske garancije mogu biti alternativni način obezbeđevinja garancija putovanja, kao uslov za dobijanje licenci za turističke agencije.

"Agencijama je na ovaj način omogućeno da biraju koji je način obezbeđivanja uslova za dobijanje licence za njih povoljniji", zaključio je Ljajić i dodao da će polise važiti godinu dana.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.