Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lončar: Moraćemo da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci - | K-013 Portal

Lončar: Moraćemo da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci

zlatibor loncar, vakcinacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da bi nova "normalnost" mogla da bude takva da će vakcinacije biti na svakih pet, šest meseci, do daljeg.

"Kako sada stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine. To je način da držimo sve pod kontrolom", rekao je Lončar prilikom posete KC Niš.

Lončar smatra da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji.



On je rekao da bi, u interesu građana, mogao da bude produžen rok u kojem će kovid propusnice biti obavezne.

"Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati. Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da budu taoci, posebno oni građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi", kaže Lončar.

Lončar je na pitanje novinara o broju vakcinisanih rekao da nema razloga da se te brojke kriju, te da bi mogle da budu objavljene već sledeće nedelje.

"Ne postoji razlog da to ne kažemo, to nisu stvari koje bi trebalo da se ne znaju. Samo ne želimo da se negde pogreši", kazao je Lončar.

On je rekao da je važno da se dopre do ljudi koji "beže od istine i ne priznaju da korona postoji, da se od nje umire i da je jedini lek vakcina".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.