Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Matić: Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara - | K-013 Portal

Matić: Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara

cena hleba, ogranicena cena hleba, brasno t 500

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije doneta Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500.

„Današnjom Uredbom ograničena je maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja“, navela je ona u saopštenju objavljnom na sajtu Vlade.

Dodala je da je planirana intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom ukoliko bude potrebe Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama.

Matić je kazala da se Uredba donosi u cilju osiguranja snabdevenosti tržišta i očuvanja stabilnosti cene hleba zbog skoka cena žitarica i brašna, koje su dostigle rekordni nivo u svetu i u Srbiji.

Učešće hleba od brašna T-500 u strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca treba da bude najmanje 30 odsto, kako bi se onemogućilo izbegavanje primene ove uredbe.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.