Mihajlovićeva: Jednostavna procedura za solarne panele, cilj smanjenje potrošnje energije
zorana mihajlovic, subvencije za solarne panele, ugradnja solarnih panela

Mihajlovićeva: Jednostavna procedura za solarne panele, cilj smanjenje potrošnje energije
montekristo 0507


Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u Malom Zvorniku, posle obilaska rekonstruisane HE „Zvornik“ i nove toplane u ovom gradu, da je cilj davanja podsticaja za ugradnju solarnih panela da se smanji potrošnja energije na nacionalnom nivou i da se ujedno čuva zdravlje životne sredine.

„Raspisali smo javni poziv 3. septembra za dodelu subvencija za solarne panele. Procedura je ista kao što je bila u slučaju zamene stolarije. Očekujem da početkom oktobra potpišemo ugovore sa lokalnim samoupravama, a koliko su oni opredelili novca u budžetu za ovu namenu, toliko će izdvojiti i Ministarstvo. Posle toga, opštine i gradovi će raspisati dva javna poziva, ka kompanijama koje će ugrađivati panele i ka građanima. Jedan solarni panel od pet kilovata može da proizvede oko 430 kilovat-sati i isplati se za oko šest godina, a rok trajanja panela je 25 godina, što znači da govorimo o uštedama od oko tri hiljade dinara na mesečnom nivou na prosečan mesečni račun od oko 3.500 dinara i prosečnu potrošnju od 400 kilovat-sati. Pritom će građani plaćati samo fiksni deo“, rekla je ona. 

Ona je naglasila da je Ministarstvo novim zakonom i pratećim podzakonskim aktima pojednostavilo proceduru za ugradnju solarnih panela.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble