Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miletić: Otkazivanje Europrajda nemoguće, žalićemo se - | K-013 Portal

Miletić: Otkazivanje Europrajda nemoguće, žalićemo se

europrajd, otkazivanje, goran miletic

Otkazivanje ili odlaganje Europrajda nije moguće i ukoliko budemo dobili formalinu odluku o tome, organizatori će se žaliti sudu i nadležni sud bi morao da odluči o našoj žalbi, izjavio je danas koordinator manifestacije Goran Miletić.

On je za Tanjug rekao da odluku o zabrani Europrajda mogu da donesu samo organizatori, a oni takvu odluku neće doneti.

"Jedino sta može da se desi jeste da policija zabrani šetnju iz nekog od četiri razloga. Međutim ovakva hipotetička odluka bi bila protivna Ustavu i Ustavni sud je sve ranije zabrane koje su bile slične proglasio protivustavnim, tako da bi i ova zabrana bila protivustavni čin", istakao je Miletić.

On je napomenuo da se nijedan događaj koji se dešava tokom Europrajda u zatvorenom prostoru se ne može zabraniti.

"Ukoliko bismo dobili formalinu odluku koju očekujemo, organizatori Europrajda bi se žalili sudu i nadležni sud bi morao da odluči o našoj žalbi", poručio je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je u dogovoru sa predsednicom i većinom članova vlade doneta odluka da se parada ponosa zakazana za septembra otkaže jer je država pritisnuta brojnim problemima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.