Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarka Matić: Cilj novog zakona visok nivo zaštite potrošača - | K-013 Portal

Ministarka Matić: Cilj novog zakona visok nivo zaštite potrošača

tatjana matic, zakon o zastiti potrosaca

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je cilj novog Zakona o zaštiti potrošača da gradjanima omogući da svoja prava ostvare efikasnije i uz što manje troškova te da se na taj način postigne visok nivo zaštite potrošača u Srbiji.

Obrazlažući predlog zakona pred poslanicima, ministarka je rekla da se predvidja čitav niz novih rešenja kada je reč o obavezama i pravilima koji se odnose na rad trgovaca i dovešće do poboljšanja pozicije potrošača

"Razlozi za donošenje novog zakona se ogledaju u sprovodjenju novih instrumenata zaštite prava potrošača kojim se regulišu sva ptanja od značaja i unapredjuje se nivo zaštite i informisanosti potršača i putnika, čime je postignuta delimična harmonizacija sa direktivama Evropske unije iz 2015. godine", rekla je Matić.

Ona je istakla da je Zakon o zaštiti potrošača višestruko značajan, da će doprineti zaštiti prava potrošača i pozvala poslanike da ga podrže.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.