Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo: Pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju nisu pozivi za služenje vojnog roka - | K-013 Portal

Ministarstvo: Pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju nisu pozivi za služenje vojnog roka

ministarstvo odbrane, poziv za uvodjenje u vojnu evidenciju, vojna evidencija

Ministarstvo odbrane saopštilo je da pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju, upućeni mladićima rođenim 2004. godine kao i starijima koji nisu u evidenciji, ne predstavljaju pozive za vojni rok.

Kako su iz tog resora naveli u saopštenju, uvođenje u vojnu evidenciju je obaveza definisana zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

"Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od devet do 15 časova. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju trajati do 28. februara a da će potom biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

"Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu", naveli su iz Ministarstva odbrane.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.