Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo prosvete: Nakon izuzeća iz plana štednje, škole će dobiti nova uputstva - | K-013 Portal

Ministarstvo prosvete: Nakon izuzeća iz plana štednje, škole će dobiti nova uputstva

ministarstvo prosvete, mere stednje

Ministarstvo prosvete pozdravio je danas odluku Ministarstva energetike da škole i predškolske ustanove budu izuzete iz plana uštede energije.

"Smatramo da je ova odluka u interesu dece i učenika i nesmetanog odvijanja nastave u optimalnim i zakonom propisanim uslovima", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
 
To ministarstvo uputilo je ranije školama, na inicijativu i zahtev Ministarstva energetike, dopis koji se odnosi na plan ušteda, preporuke i mere za uštedu energije.
 
"S obzirom na jučerašnju informaciju o izuzeću, interresorno ćemo se konsultovati o daljem informisanju ustanova iz nadležnosti Ministarstva", navelo je Ministarstvo prosvete.
 
Nakon dopisa o planu za mere štednje, jedna od razrednih starešina otišla je korak dalje, pa je roditelje zamolila da decu oblače toplije jer je "država propisala da temperatura može biti maksimalno 20 stepeni ali i niža".
 
U poruci u koju je Nova.rs imala uvid, od roditelja se tražilo "da decu teraju da se toplo obuku kada krene grejna sezona", a kao razlog se ističe navodna mera države koja je odredila da maksimalna temperatura u prostoriji bude 20 stepeni i niže. 
 
U Ministarstvu energetike, međutim, rekli su da to nije tačno i da predložene preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije ne obuhvataju škole, vrtiće i bolnice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.