Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo: U Nišu su šest dana ranije znali da će biti sastanka - | K-013 Portal

Ministarstvo: U Nišu su šest dana ranije znali da će biti sastanka

ministarstvo rudarstva i energetike, prekinuta izlozba u nisu

Grad Niš je, kao domaćin ovog sastanka, šest dana ranije znao za posetu potpredsednice Vlade Srbije, kažu iz ovog ministarstva za Euronews. Kako dalje objašnjavaju, blagovremeno je zatražena informacija od nadležnih iz Niša o mogućem prostoru za održavanje njenog sastanka sa načelnicima.

"Ministarstvo je obavešteno da je Oficirski dom slobodan, odnosno da je prostor koji je dat na korišćenje Galeriji savremene likovne umetnosti ustupljen Upravi za organe grada i građanska stanja, a da će Galerija koristiti prostor u salonu 77 u Tvrđavi, kao i da su svi o tome obavešteni nekoliko dana ranije", kažu iz ovog ministarstva.

Kako podsećaju, sastanak sa načelnicima upravnih okruga održan je povodom početka primene novih zakona iz oblasti energetike, pre svega Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije, koji su od velikog značaja za građane, a u čijem sprovođenju učestvuju i lokalne samouprave.

"Poštujući svakog autora i instituciju u oblasti kulture, naglašavamo da nije postojala nikakva namera da sastanak posvećen novim zakonima u energetici utiče na kulturna dešavanja u Nišu i žao nam je zbog neprijatnosti za autora i Galeriju savremene likovne umetnosti koje su izazvale promene u vezi s mestom održavanja izložbe", dodaju iz ministarstva.

(Euronews)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.