Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miroslav Bogićević svoj udeo u "Politici" prodao vlasniku "Novosti" - | K-013 Portal

Miroslav Bogićević svoj udeo u "Politici" prodao vlasniku "Novosti"

politika, novosti, miroslav bogicevic,  prodaja

Biznismen Miroslav Bogićević potvrdio je za Nova.rs da je prodao 50 odsto svog udela u kompaniji "Politika novine i magazin" (PNM) vlasniku "Novosti" Bobanu Rajiću.

On je za portal rekao da će papirologija danas biti završena.

"Sve je završeno, ali nije još tehnički. Radi se o braći Rajić. Bile su još dve ponude, ali odlučio sam se ipak za njih. Bili su najzainteresovaniji i ponuda je bila najbolja. Dali su i neku obavezu da će da ulažu u 'Politiku'", rekao je Bogićević, koji je vlasnik kompanije MB Farmakom.

On navodi da im veruje i da je sa njima radio više od 20 godina.

"Oni su bili veliki kupci moje mlekare. Mi se poznajemo dugo i nismo imali nikakvih problema. Ulivaju mi najviše poverenja. Da budem iskren, volim što su 'Politiku' kupili Srbi. Nisam tako nastrojen, ali u ovom slučaju radi se o velikom brendu", kaže Bogićević.

Upitan da li će kuporodajni ugovor da potpisuje Boban Rajić, on je potvrdno odgovorio, a na pitanje da li će u ugovoru biti precizirane neke obaveze novog vlasnika, Bogićević je naveo da neće.

"U ugovoru ne, ali postoje obaveze da ulažu u 'Politiku'. Oni hoće da ulažu, ubedili su me u to. Ja im verujem, nikad me nisu slagali", istakao je Bogićević, koji je naveo da ne može da govori o tome da li je "Politiku" prodao za osam miliona evra.

Bogićević je 50 odsto udela u PNM kupio 2012. od nemačkog izdavača VAC. Kupovinu je obavio preko firme Ist medija grup. Preostalih 50 odsto PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije Politika a. d, u kojoj je država vlasnik 90 odsto akcija.

Kompanija PNM izdaje list "Politika" i vlasnik je štamparije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.