Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi pijanista iz Niša oslobođen optužbi zbog sviranja klavira u svom stanu - | K-013 Portal

Mladi pijanista iz Niša oslobođen optužbi zbog sviranja klavira u svom stanu

pijanista iz nisa

Prekršajni sud u Nišu oslobodio je odgovornosti pijanistu Vladimira Aćimovića u postupku koji je protiv njega vođen zbog prijave da je sviranjem na klaviru pravio buku i remetio javni red i mir.

Predsednik suda Mišel Marković je kazao da je odluka suda prvostepena i da okrivljeni i policija, koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu Prekršajnom apelacionom sudu u roku od osam dana.

Protiv mladog niškog pijaniste pokrenut je postupak pred Prekršajnim sudom zbog sumnje da je 16. februara prošle godine remetio javni red i mir u zgradi na Bulevaru Nikole Tesle, time što je između 10 i 14 časova svirao klavir.



Prekršajni sud oslobodio ga je optužbe jer nije dokazano da je učinio prekršaj za koji se tereti.

Zbog postupka koji je pokrenut, Aćimović se obraćao i medijima i predsedniku države i navodio da su sve komšije osim jednog saglasne da nekoliko sati dnevno svira na klaviru, što mu je neophodno da bi napredovao.

Oglasio se potom i komšija iz stana iznad koji je rekao da je Aćimovića prijavio jer već godinama svira klavir u svom stanu i da zbog toga njegova porodica nema mir, neophodan za naučna istraživanja kojim se bave.

Da je prekršaj višestruko nagrađivanog niškog pijaniste dokazan, platio bi novčanu kaznu u visini od 5.000 do 30.000 dinara.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.