Mleko je najviše falsifikovan prehrambeni proizvod, tako se dobija jeftino mleko na akcijama
falsifikovano mleko

Mleko je najviše falsifikovan prehrambeni proizvod, tako se dobija jeftino mleko na akcijama
montekristo 0507


Svaka pomoć države nešto znači, ali dok sa kupcima ne dogovorimo pravu cenu mleka, imaćemo ozbiljan problem, rekao je vlasnik farme Dragoljub Paja Milutinović.

Ministar poljoprivrede najavio je da će premije za litar mleka biti podignute na 10 dinara, a za TV K1 Milutinović je izjavio da farmeri sada mleko prodaju po ceni dva puta nižoj od proizvodne.

"Cena je oko 30 dinara, a troškovi proizvodnje blizu 60 dinara. Prava otkupna cena trebalo bi da bude na nivou od 56 dinara. To ne možemo da dobijemo od kupaca", rekao je.

Dodaje da kupci objašnjavaju da su im zalihe previlike, ali i navodi da Srbija ne proizvodi više mleka nego što joj je potrebno.

"Mleko je najviše falsifikovan prehrambeni proizvod. Tehnolozima uspeva da proizvedu mleko korišćenjem surogata, uvoznih mlečnih masti, surutke u prahu. Tako se dobija jeftino mleko, koje tržni centri traže ne bi li akcijama privukli kupce", rekao je Milutinović.

Objasnio je da je osnova tog mleka iz štala proizvođača u Srbiji, a da se od tog mleka u daljem tehnološkom procesu prave velike količine mleka.

"Kupac to ne može da prepozna, potrebne su ozbiljne analize. Tražili smo da na pakovanjima piše 100 posto kravlje mleko, a prihvatili su eventualno da piše da je 100 posto mleko iz Srbije", naveo je ovaj vlasnik farme.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble