Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Momirović: Od februara tri brza voza do Novog Sada, pola sata vožnje 1.000 dinara - | K-013 Portal

Momirović: Od februara tri brza voza do Novog Sada, pola sata vožnje 1.000 dinara

tomislav momirovic, pruga beograd novi sad, voz beograd novi sad

Tri brza voza, koja će švajcarska kompanija Štadler isporučiti Srbiji do kraja godine, biće od februara puštena u upotrebu na pruzi Beograd - Novi Sad.

To je danas najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović dodajući da će građani za vožnju od 30 minuta plaćati oko 1.000 dinara.

"Dva puta dnevno će građani moći da putuju direktno od Beograda do Novog Sada i stignu za 30 minuta i to će koštati oko 1.000 dinara, bez mnogo stajanja. Neki vozovi će se zaustavljati na više stanica i vožnja će biti jeftinija, a trajaće oko 48 do 52 minuta", rekao je Momirović gostujući na TV Prvoj.

Ministar je rekao da će Štadler isporučiti Srbiji prvi brzi voz do kraja oktobra, a drugi i treći do kraja godine.



"To su najbolji vozovi tog tipa koji postoje u svetu", naglasio je Momirović.

Momirović je rekao da su mu predstavnici Štadlera, kada je bio u poseti toj kompaniji, rekli da će Srbija postati veliko tržište i da ćemo verovatno morati da kupimo u narednih pet do osam godina više od 100 kompozicija vozova.

"Jedna kompozicija košta oko 25 miliona evra, ali ako to podiže ekonomiju zemlje i vraća novac, onda je relativno da li je to skupo", naveo je ministar.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.