Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Od 16. do 22. septembra međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja - | K-013 Portal

MUP: Od 16. do 22. septembra međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

pojačana kontrola saobraćaja, mup

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, od 16. do 22. septembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, najavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako navode, ova međunarodna akcija pod nazivom „ROADPOL dani bezbednosti“ počeće sutra u svim država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

„Pripadnici saobraćajne policije će tokom sprovođenja ove akcije poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa“, naglašavaju iz MUP-a.

Dodaju takođe i da je organizacija ROADPOL pripremila simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica http://www.roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolje upoznati sa ciljem projekta.

(mup)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.