Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP u obavezi da na zahteve građana odgovori uz pouku o pravnom leku - | K-013 Portal

MUP u obavezi da na zahteve građana odgovori uz pouku o pravnom leku

mup, policija, pouka o pravnom leku

Po preporuci zaštitnika građana, Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je svim organizacionim jedinicama izmenu dosadašnjeg načina rada po podnescima građana, koja podrazumeva da odluke na podnete zahteve treba da budu donete u formi upravnog akta, odnosno sa obrazloženjem i poukom o pravnom leku.

Zaštitnik građana je, kako je saopštio, po okončanju postupka kontrole rada MUP-a u avgustu 2020. godine, uputio preporuku tom ministarstvu da u daljem radu podneske građana kvalifikuje prema sadržini i da odlučuje u zakonom propisanoj formi, imajući u vidu da u ranijem postupanju nije odlučivalo u formi upravnog akta.

MUP je obavestio zaštitnika građana da je preporuku o izmeni načina rada uputio svim organizacionim jedinicama tog ministarstva, koje u sklopu svojih nadležnosti primenjuju Zakon o opštem upravnom postupku radi dosledne primene u budućem radu.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.