Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narednih dana pojačan rad sanitarnih inspektora, nulta tolerancija za kršenje mera - | K-013 Portal

Narednih dana pojačan rad sanitarnih inspektora, nulta tolerancija za kršenje mera

sanitarni inspektori radno vreme

Narednih dana, uključujući vreme državnog praznika, sanitarni inspektori pojačaće rad i svi prekršioci protivepidemioloških mera suočiće se sa posledicama, izjavio je jutros pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

On je za RTS rekao da je sinoć usledila intervencija na Kopaoniku u kojoj su učestvovali sanitarni inspektori, turistička inspekcija, pripadnici MUP-a, komunalne milicije zbog pokušaja okupljanja većeg broja gostiju.

"Narednih dana svi inspektori koji imaju ovlašćenja biće na terenu, očekuje se preko 1.500 ljudi da bude angažovano. Sva pravna lica i preduzetnici, ugostitelji, pružaoci usluga, moraće da se suoče sa odgovornošću i izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori primenjivati na terenu", upozorio je Stamenković i dodao da one koji budu kršili propisane mere i preporuke kriznog štaba čeka "nulta tolerancija".

"Tu neće biti izuzetaka. U pitanju je borba protiv korona virusa i širenja infekcije", kaže Stamenković.

Jedna od mogućih mera je i zabrana rada objekata u trajanju od 72 sata ali nakon pražnjenja objekta, dodao je on.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.