Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastava na fakultetima u Beogradu po kombinovanom modelu - | K-013 Portal

Nastava na fakultetima u Beogradu po kombinovanom modelu

beogradski univerzitet nastava

Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu u predstojećoj školskoj godini izvodiće se po kombinovanom modelu nastave, odlučeno je na današnjoj sednici Senata Univerziteta.

Rektorka Ivanka Popović je rekla da će se nastava izvoditi u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Kriznog štaba i da će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta.

"Svaki fakultet će odrediti udeo uživo i onlajn nastave prema svojim specifičnostima", rekla je Popović.

Navela je da od Ministarstva prosvete nije stigla nikakva preporuka i instrukcija za nastavu u visokom obrazovanju i naglasila da je odluka Senata neophodan okvir da bi fakulteti mogli da rade budući da se, kako je rekla, epidemiološka situacija menja iz dana u dan.

"Ove godine je, ipak, malo drugačije jer je deo zaposlenih i studenata vakcinisan, ali situacija se usložnjava zbog novih sojeva. Dnevno ćemo pratiti situaciju i dogovarati se", rekla je rektorka.

Predstavnici Studentskog parlamenta podržali ideju da se nastava odvija po kombinovanom modelu, ali su apelovali da što više predavanja i vežbi bude uživo što je, kako su naveli, potreba studenata.

I u prošloj školskoj godini studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu pratili su nastavu po kombinovanom modelu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.