Nastavljen generalni štrajk u Fijat plastiku, radnici traže mašine
fijat plastik, generalni strajk

Nastavljen generalni štrajk u Fijat plastiku, radnici traže mašine
montekristo 0507


Od jutros je nastavljen generalni štrajk u kragujevačkom Fijat plastiku.

Iako su u toku pregovori štrajkača sa poslovodstvom komanije Fijat (do sada su održana dva kruga razgovora) za sada nije postignut nikakav dogovor između ove dve strane jer menadžment firme odbija da u proizvodne pogone Fijat plastika vrati mašine koje su izmestili tokom štrajka.

Članovi Štrajkačkog odbora, posle razgovora sa poslovodstvom Fijata, u četvrtak, 9. septembra čuli su se i sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, koja je trebalo da prisustvuje razgovorima sa menadžmentom ali je zbog državnih obaveza bila sprečena."Ona je aktivno uključena u pregovore i mi smo od nje zahtevali da pošalje nadležne republičke insprekcije i organe koji bi se na licu mesta u Kragujevcu uverili kako Fijat plastik krši zakone države Srbije", kaže za Danas Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora Fijat plastika.

Pregovori štrajkača i menadžmenta Fijata odvijaju se uz posredovanje miritelja iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova koji su narednu rundu zakazali za 21. septembar sa poslovodstvom, a 23. septembra sa štrajkačima koji još od februara zahtevaju da im se vrate mašine u njihove pogone, kao i da im se regres za godišnji odmor vrati na nivo od prošle godine.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble