Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastavljen generalni štrajk u Fijat plastiku, radnici traže mašine - | K-013 Portal

Nastavljen generalni štrajk u Fijat plastiku, radnici traže mašine

fijat plastik, generalni strajk

Od jutros je nastavljen generalni štrajk u kragujevačkom Fijat plastiku.

Iako su u toku pregovori štrajkača sa poslovodstvom komanije Fijat (do sada su održana dva kruga razgovora) za sada nije postignut nikakav dogovor između ove dve strane jer menadžment firme odbija da u proizvodne pogone Fijat plastika vrati mašine koje su izmestili tokom štrajka.

Članovi Štrajkačkog odbora, posle razgovora sa poslovodstvom Fijata, u četvrtak, 9. septembra čuli su se i sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, koja je trebalo da prisustvuje razgovorima sa menadžmentom ali je zbog državnih obaveza bila sprečena.



"Ona je aktivno uključena u pregovore i mi smo od nje zahtevali da pošalje nadležne republičke insprekcije i organe koji bi se na licu mesta u Kragujevcu uverili kako Fijat plastik krši zakone države Srbije", kaže za Danas Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora Fijat plastika.

Pregovori štrajkača i menadžmenta Fijata odvijaju se uz posredovanje miritelja iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova koji su narednu rundu zakazali za 21. septembar sa poslovodstvom, a 23. septembra sa štrajkačima koji još od februara zahtevaju da im se vrate mašine u njihove pogone, kao i da im se regres za godišnji odmor vrati na nivo od prošle godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.