Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nedimović: Zakon o sezonskim poslovima suzbija rad na crno - | K-013 Portal

Nedimović: Zakon o sezonskim poslovima suzbija rad na crno

branislav nedimovic, zakon o sezonskim poslovima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi idealno rešenje za suzbijanje rada na crno, a da su pri tome zadovoljni i radnici i privatni sektor i država.

Gostujući na panelu u okviru završne konferencije projekta "Javno-privatni dijalog za razvoj", koji se danas održava u beogradskom hotelu "Metropol", Nedimović je naveo da je ovaj Zakon sproveden na inicijativu privatnog sektora, a u saradnji sa NALED-om.

"Od ovog Zakona nema boljeg rešenja jer od njega država ima koriti, sistem prijave radnika je jednostavan i nema više potrebe da inspekcija juri neprijavljene radnike", kazao je Ministar.

Objasnio je da je problem sa sezonskim radnicima uvideo još dok je bio na funkciji predsednika opštine, kada su mu se poljoprivrednici javljali sa problemom isplate sezonskih radnika koja je obavljana "na crno", kao i sa problemom povreda na radu neprijavljenih radnika.

Dodao je da se kada je počeo da vrši funkciju ministra obratio NALED-u za pomoć i istakao da se ovim Zakonom reguliše i pitanje angažovanja stranaca na koji dolaze u našu zemlju na sezonski rad.

Ovaj zakon, koji se primenjuje od 2019, donet je s ciljem da se poslodavcima olakša prijava radnika i do 2021. je prepolovio sezonski rad na crno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.