Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nekoliko desetina malih preduzetnika protestovalo ispred Skupštine Srbije - | K-013 Portal

Nekoliko desetina malih preduzetnika protestovalo ispred Skupštine Srbije

protest malih preduzetnika u beogradu

Nekoliko desetina malih preduzetnika protestovalo je danas ispred Skupštine Srbije i od nadležnih zatražilo da donesu nove mere podrške preduzetnicima koji su pogođeni pandemijom kovid-19, jer one koje su usvojene do sada nisu dovoljne za opstanak, javio je N1.

Oni traže otpis, a ne reprogram poreza i doprinosa, ukidanje novih parafiskalnih nameta, trajno smanjenje poreza i doprinosa na male zarade na maksimalno 10 odsto sa sadašnjih 60 odsto – da svako ima najmanje 45.000 u odnosu na sadašnjih 32.000 dinara minimalca, pravedan, progresivan i transparentan poreski sistem i nadoknadu troškova onima koji su potpuno onemogućeni da rade i prestanak represije.

U udruženju „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ poručuju da su mere donete usled pandemije kovida-19 privredu bacile na kolena, s obzirom na to da je već bila poljuljana visokim nametima.

Dragan Subotić iz Turističke asocijacije Srbije je poručio da u periodu pandemije većina nije prihodovala ili njihovi prihodi nisu bili zadovoljavajući, zbog čega nisu mogli da izdvoje za namete.

Dosadašnje mere su bile usmerene na očuvanje radnih mesta, a ne privrede.

„Pod hitno tražimo da kao u najuređenijim zemljama Vlada donese odgovarajući set mera koji će pomoći najugroženijim sektorima, kao što je tursitički“, rekao je Subotić.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.