Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ninić: Slučaj Cvijan paradigma našeg sistema, ko ne veruje u zvaničnu verziju postaje ugrožen - | K-013 Portal

Ninić: Slučaj Cvijan paradigma našeg sistema, ko ne veruje u zvaničnu verziju postaje ugrožen

vladimir cvijan

Advokat Ivan Ninić izjavio je da smo "postali društvo bez mrve empatije, anestezirani i to u našem najbližem okruženju", napominjući da je "slučaj Cvijan paradigma našeg sistema".

"Naučeni smo i prisiljeni da verujemo zvaničnim verzijama svakog dogadjaja i pored niza nelogičnosti i prećutkivanja", rekao je advokat za novi broj nedeljnika Vreme, koji podseća da je Ninić poslao zahteve sa po pet pitanja o slučaju smrti političara Vladimira Cvijana Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Kako je istakao, "onaj ko dovede u pitanje zvaničnu verziju u ovoj je zemlji ugrožen, bilo fizički, bilo poslovno, ili je porodica ugrožena".

"Ćutimo o svemu, pojedinci dignu glas, za slučaj Stanike Gligorijević reagovao je Božo Prelević, za helikopter reagovali su novinari, za Savamalu Rodoljub Šabić. Ja, eto, postavljam pitanja o Cvijanu", naveo je Ninić.

Prema njegovim rečima, "taj sklop okolnosti da on (Cvijan) kreće u borbu, ulazi u nju javno, najavljuje proces, da potom nestaje, a onda saznajemo da je mrtav posle tri godine, pa to je najveća bizarnost Vučićeve vladavine".

Navodeći da je Cvijan nesumnjivo mnogo znao, Ninić je istakao da kad takvi ljudi postanu disidenti u nekom sistemu, "postaju tempirana bomba, najveća pretnja bilo kom poretku, bilo kojoj državi, pa i ovoj".

"To je momenat kad Vučić vodi ozbiljne procese, protiv (Miroslava) Miškovića i drugih biznismena. Mislim da je Cvijan bio u posedu svih pojedinosti oko modusa operandi na osnovu kog su se donosile odluke da li će neko da ide u zatvor, koliko će tamo da bude, pod kojim uslovima će da izadje, kada će da bude podignuta optužnica protiv nekog, da li će neko sudjenje da bude prolongirano a neki dokazni postupak kompromitovan ili kontaminiran", rekao je Ninić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS